Fem tusen cruisegjester i helgen

Fire cruiseskip stikker innom Stavanger i helgen. Det skjer ganske få ganger at byen har besøk av cruisegjester både lørdag og søndag.

Zuiderdam
Zuiderdam

Lørdagens gjest ved Strandkaien er «Zuiderdam», som ble bygget i 2002. Hun er på 81.800 brutto tonn, er 290 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.388. Før Stavanger har «Zuiderdam» besøkt Oslo og Kristiansand. Ferden går videre til Flåm, Bergen og fem steder i Storbritannia, før cruiset avsluttes der det begynte 12 dager tidligere, i København. Om bord er det ventelig en god blanding av nasjonaliteter, med overvekt av nederlendere og amerikanere.

Ankomst til Stavanger er kl 0900 og avgang ni timer senere.

Queen Elizabeth
Queen Elizabeth

Søndag kommer ett stort og to mindre cruiseskip. «Queen Elizabeth» er det det store, som blir liggende ved Strandkaien. Hun er på 92.000 brt, er 294 m lang og kan ta 2175 passasjerer. Denne gang kommer hun fra Southampton kl 08 og går videre til Flåm kl 17.

Marco Polo
Marco Polo

Til Konserthuskaien kommer «Marco Polo» fra det relativt nye rederiet «Cruise and Maritime Voyages». Skipet har vært i Stavanger flere ganger før for andre rederier. Det ble bygget i 1964 og fikk da sitt første navn «Aleksander Pushkin». Som andre skip bygget på den tid, betegnes «Marco Polo» som ganske linjelekker og svært ulik fasongen på nyere cruiseskip. Hun er på 176 meter lang og kan ta 900 passasjerer. Ankomst Stavanger fra Flåm er kl halv ti. Avgang videre til Cardiff i Wales er kl 19.

Nordstjernen
Nordstjernen

Om ettermiddagen ventes det tidligere hurtigruteskipet “Nordstjernen” til Skagenkaien. Fremdeles er det Hurtigruten som disponerer skipet deler av året, men det eies nå av Vestland Rederi A/S. “Nordstjernen» tar under hundre passasjerer på cruise. Hun er på 2.191 brutto tonn, og er 81 meter lang. Til Stavanger kommer hun via Lysefjorden fra Tyskland. Etter Stavanger skal hun oppover kysten og over til Svalbard.

Denne artikkelen ble publisert den 19.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!