Rolig cruisehelg med to skip på besøk

I helgen blir det cruiseanløp i Stavanger både lørdag og søndag. To skip og drøyt tusen utenlandske dagsturister kommer til regionen. Det ene skipet går innom Lysebotn før det kommer til kai i Vågen.

Lørdag er det ”Seven Seas Navigator” som kommer på besøk med 500 passasjerer. Noen av de startet cruiset i Quebec i Canada for tre uker siden og er med på en runde i Europa, før cruiset avsluttes i New York midt i oktober. Andre gikk om bord i Reykjavik for en uke siden. Derfra har de seilt rundt Island og via Færøyene til Vestlandet. På den videre ferd blir det strandhogg i en lang rekke havner i  Østersjøen og Nord-Europa, før kursen settes fra Lisboa og over Atlanterhavet igjen.

Skroget til ”Seven Seas Navigator” ble bygget i Leningrad i Sovjetunionen. Meningen var at det skulle bli til et forskningsskip. Men slik gikk det ikke. Skroget ble slept til Italia for ferdigstillelse som cruiseskip. I 2001 la skipet ut på sitt første cruise. ”Seven Seas Navigator” er på 28.550 brt og er 171 m lang.

Lørdag kommer hun fra Bergen i sjutiden. Sju timer senere seiler hun videre til Oslo.

Seven Seas Navigator
Seven Seas Navigator

Midt på dagen søndag kommer det tyske cruiseskipet ”Albatros” til Stavanger etter først å ha vært en formiddagstur til Lysebotn. ”Albatros” ble bygget i Finland for norske Royal Viking Line i 1973. De senere årene har hun seilt for Phoenix Reisen. Hun er også på 28.000 brt, er 205 meter lang og kan ta drøyt 800 passasjerer.

«Albatros» startet cruiset i Tyskland fredag. Hun skal videre nordover kl 1700.

Mandag kommer et stort britisk cruiseskip til Stavanger.

Albatros

Denne artikkelen ble publisert den 8.09.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!