To skip med italienske aner tirsdag

Et lite og et stort cruiseskip besøker Stavanger tirsdag. Det lille kommer fra morgenen av, mens det andre blir liggende fra tidlig ettermiddag til litt utpå kvelden.

Begge skipene ble bygget i Italia, hvor også de to rederienes grunnleggere ble født.

Silver Wind fra rederiets nettside
Silver Wind fra rederiets nettside

I åttetiden legger ”Silver Wind” til ved Skagenkaien. Det er ti år siden sist hun var på besøk. Rederiet Silversea Cruises har åtte skip som regnes å være i luksusklassen. Skipene er såpass små at de ofte besøker steder større skip ikke kan gå til. ”Silver Wind” ble bygget i 1995, er på 17.235 brt og har en lengde på 156 m. Hun tar om lag 300 passasjerer. Besøket i Stavanger er på slutten av et Norgescruise som begynte og sluttet i London. I løpet av et par uker har ”Silver Wind” besøkt ti steder langs kysten til og fra Nordkapp. Kl 1400 starter ”Silver Wind” den siste etappen til London.

En time før det lille skipet seiler av sted legger det store til Strandkaien. ”Costa Favolosa” besøker Stavanger for første gang. Hun ble bygget i 2011, er på 114.147 brt og er 290 m lang. Passasjerkapasiteten er ti ganger større enn ”Silver Wind”. ”Costa Favolosa” har på dette cruiset besøkt København, Hellesylt og Geiranger før Stavanger. Kristiansand og Århus er de neste havnen før cruiset avsluttes i Warnemünde i Tyskland. Avgang fra Strandkaien er kl 2100.

Også onsdag kommer et stort og et lite cruiseskip på besøk i Stavanger.

Costa Favolosa
Costa Favolosa

Denne artikkelen ble publisert den 26.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!