To pinsegjester i havnen

To cruiseskip besøker Stavanger denne pinsehelgen. Det ene med mest britiske og det andre med nesten bare spanske passasjerer.

Aurora
Aurora

Aurora” kommer søndag. Hun ble bygget i 2000, er på 76.000 brt og er 270 meter lang. På de fleste av P&O sine mange Vestlandscruise er Stavanger enten første eller siste havn. Cruisene begynner og slutter i Southampton i England. Denne gang er Stavanger første havn og ”Aurora” kommer kl åtte og drar videre til Ålesund kl 17. Deretter besøkes også Geiranger og Bergen.

Mens briter dominerer ombord på «Aurora» er det spanjoler som er i klart flertall på  cruiseskipet mandag, andre pinsedag. ”Monarch” ble overtatt fra Royal Caribbean International i 2013 og seiler nå for spanske Pullmantur. Hun ble bygget i 1991 som ”Monarch of the Seas” og seilte mest i karibiske farvann, inntil spanjolene overtok henne. Hun er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapastiet på 2.766. Mandag kommer hun fra Rostock ved nitiden og drar videre helt til Haugesund kl 1900. Flere hundre av passasjerene skal på fottur til Preikestolen, en utflukt som varer totalt i sju-åtte timer.

Tirsdag kommer to store cruiseskip med til sammen nær 6.000 passasjerer til Stavanger.

Monarch
Monarch

Denne artikkelen ble publisert den 2.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!