7.000 dagsturister i havn torsdag

En god blanding europeere og noen amerikanere, vil vise godt igjen i Stavangerregionen torsdag. Godt over sju tusen cruisegjester kommer, fordelt på to cruiseskip.

I sjutiden legger Holland America Lines ”Koningsdam” til Skagenkaien. Hun ble tatt i bruk i fjor og er dermed ett av mange cruiseskip av nyere dato som jevnlig besøker Stavanger. «Koningsdam» er på snaut 100.000 brutto tonn og er 297 meter lang. Passasjekapasiteten er på 2.662.

I løpet av et ukelangt cruise besøkes først Oslo og Kristiansand. Etter Stavanger går ferden via Flåm til Amsterdam. Avgang er kl 17.

Koningsdam
Koningsdam

To timer etter ”Koningsdam” kommer 333 m lange ”MSC Fantasia” til Strandkaien. Hun er på 133.500 brt og har en passasjerkapasitet på 4.363. Skipet ble bygget i Frankrike i 2008, og ble i likhet med mange andre av rederiets cruiseskip døpt av filmskuespillerinnen Sophia Loren.

Før Stavanger har ”MSC Fantasia” besøkt København, Hellesylt og Flåm. Kl 1800 seiler hun videre til Kiel og København.

Fredag kommer ingen cruiseskip til Stavanger, men lørdag og søndag kommer to skip begge dagene. Det er få helger det er cruiseskip i byen både lørdag og søndag.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Denne artikkelen ble publisert den 26.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!