Havn og loser gjør klar for LNG-cruiseskip

Stavangerregionen Havn forbereder nå faste, ukentlige sommeranløp av cruiseskip drevet på LNG. Det første skipet kommer i mai 2020. Maritim avdeling i havnen er denne uken på simulatortrening i Amsterdam sammen med loser fra Kystverket. Der trener og simulere de på mottak av skip i cruisekonsernet Carnival Corp sitt avanserte maritime treningssenter.  Det trenes på ankomst og avgang med «Iona» til og fra Stavanger havn.

 «Iona» skal anløpe Stavanger ukentlig fra mai 2020 til og med september 2020. Deretter ligger det godt an til enda flere anløp av slike skip i årene fremover.  Skipet er for tiden under bygging for P&O Cruises hos «Meyer skipsverft» i Papenburg, Tyskland. Fartøyet blir det andre i sitt slag i verden og får en kapasitet på hele 5200 passasjerer. Det er 345 meter langt og blir drevet på flytende naturgass (LNG) istedenfor tradisjonelt drivstoff. Dette gjør skipet betydelig mer miljøvennlig enn de fleste andre cruiseskip i verden.

 -Simulatortreningen er svært realistisk og det er artig og spennende å se Stavanger fra en simulator her i Amsterdam, rapporterer maritim sjef Dag Matre.

IONA Foto PO-Cruises
maritim sjef Dag Matre
simulator

Denne artikkelen ble publisert den 7.11.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!