To cruiseskip og en øvelse mandag

To temmelig like cruiseskip besøker Stavanger samtidig mandag. Nær 6.000 dagsturister kan få en fin mandag i byen og regionen. På det ene skipet skal det en kort periode holdes en sikkerhetsøvelse ved kai.

«Sapphire Princess» er på et to uker langt cruise langs norskekysten til Nordkapp. Underveis til og fra besøkes en rekke byer og fjorder i det langstrakte landet. «Sapphire Princess» er 290 m lang og har en passasjerkapasitet på 2687. Hun er på 115.875 brt og ble bygget i Japan i 2004. Mandag kommer hun fra Southampton og skal videre til Skjolden, Hellesylt, Geiranger og Trondheim på nordgående til Honningsvåg. På returen besøkes Tromsø, Gravdal, Ålesund og Bergen. Avreise er satt til kl 1600.

Cruiseskipet «Azura» er på ett av sine ukelange cruise på Vestlandet. Det 115.000 tonn store skipet er 290 meter langt og kan ha med nær 3.600 passasjerer.

”Azura” ble bygget i Italia i 2010 og er ett av cruiseskipene med svært høyt akterspeil. Mandag kommer hun også fra Southampton i åttetiden. Hun seiler videre til Olden, Flåm og Bergen kl 1700.

Mandag formiddag bli det bli gjennomført en evakueringsøvelse i samarbeide med skipet på Strandkaien. Øvelsen gjelder bare mannskap og lokale nødetater og myndigheter. Det kan medføre at andre også hører alarmer fra skipet og flere annonseringer enn vanlig. Øvelsen varer i et par timer fra kl 0900. Passasjerene på skipet deltar ikke i  øvelsen og vil gjennomføre bybesøk og turer på vanlig måte.

Denne artikkelen ble publisert den 24.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!