Engelsk og tysk i Stavanger tirsdag

Det blir en del engelsk og tysk å høre i gatene i Stavanger tirsdag. Et britisk cruiseskip kommer fra morgenen av og blir liggende til utpå ettermiddagen. Et tysk skip kommer på ettermiddagsbesøk.

Skipet med mest britiske passasjerer legger til Strandkaien i åttetiden. «Aurora» ble bygget i Tyskland i 2000 for P&O Cruises og døpt av den britiske prinsesse Anne. «Aurora» er på 76.000 brt og er 270 meter lang. På de fleste av P&O sine mange Vestlandscruise er Stavanger enten første eller siste havn på mange årlige cruise med base i Southampton i England. «Aurora» drar videre til Olden kl 1700. Senere i uken skal også Åndalsnes og Bergen besøkes før cruiset avsluttes der det begynte.

Aurora
Aurora

Tyskerne kommer på ettermiddagsbesøk med ”Europa 2”. Hun ble bygget i Frankrike i 2013 for Hapag Lloyd, som har tre cruiseskip, som sjelden besøker Stavanger. «Europa 2» besøker havnen for første gang. Hun er på 42.830, er 226 m lang og kan ta opptil 700 passasjerer. Stavanger er siste stopp på en rundreise i Nordsjøbassenget fra Hamburg. I løpet av to uker besøkes Skottland, Shetland og Vestlandet. «Europa 2» kommer kl 1300 og fortsetter til Hamburg kl 1900.

Onsdag blir en mer travel cruisedag i Stavanger. Fire skip har trolig med i alt 8.000 gjester til byen og regionen.

Europa 2, Foto fra rederiets nettside
Europa 2, Foto fra rederiets nettside

Denne artikkelen ble publisert den 21.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!