3.000 cruisegjester lørdag

Et lite og et stort cruiseskip besøker Stavanger lørdag. Begge har Stavanger som siste norske havn på sine vestlandscruise. Drøyt 3.000 passasjerer er med skipene om de er fullt belagt.

Det minste og eldste skipet er det som ventes først. «Astoria» har meldt ankomst i sjutiden. Hun er på 16.144 brt, er 160 m lang og har nok det eldste skroget som bringer cruisegjester til regionen i år. Om skroget har seilt noen år, så er resten av skipet jevnlig blitt forandret og fornyet. Hun ble bygget i 1948 for Svenske Amerika Linjen, ble døpt ”Stockholm” og satt i rute mellom Sverige og New York til 1959. Deretter seilte hun i mange år med skiftende eiere og mange navn. Skipet ble i 2013 pusset betydelig opp og navnet ble etterhvert endret til ”Astoria”. Det er bare skroget som minner om opprinnelige «Stockholm» nå. Fredag kommer «Astoria» fra Bergen. Hun seiler videre til Dunkerque i Frankrike midt på dagen.

Det største skipet i Stavanger fredag er «Costa Mediterranea» . Hun ble bygget i Finland i 2003 og er på 62.370 tonn. Det 293 meter lange skipet kan ta 2.680 passasjerer.

Hun er nå på et ni dager langt cruise med start og slutt i Bremerhaven og Amsterdam. Lørdag kommer hun til Stavanger fra Flåm halv ti og seiler videre til kontinentet kl 1900.

Dette blir helgas eneste cruiseanløp i Stavanger. Mandag blir det noe travlere. Da kommer tre cruiseskip.

Astoria

Denne artikkelen ble publisert den 15.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!