Vannbuss seminar

Velkommen til seminar om å transportere mennesker og sykler over korte strekninger i små elektriske autonome båter, såkalte vannbusser.

Broer, asfalt og motoriserte kjøretøy utkonkurrerte til en viss grad robåten som foretrukket fremkomstmiddel i bynære områder ved kysten. I det senere er det initiert flere prosjekt, både i Norge og andre steder i Norden, som flytter flere kollektivreisende tilbake til sjøveien.
Norge har utallige korte vannstrekk der elektriske, autonome båter kan forflytte mennesker og sykler mer effektivt og miljøvennlig enn på land.
I tillegg kan det komme til å blåse nytt liv i kystnære rekreasjonsområder og utvide bykjernen enkelte steder.

Nordic Edge Smart City Innovation Cluster (Arena Smartbyklyngen) har i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge gleden av å invitere til seminar om vannbuss og de prosjekt – og forretningsmuligheter som knytter seg til dette.

Dette er det første av to seminar der målet er å samle aktører fra det offentlige, private og akademia som arbeider med vannbuss for få å oversikt over hva som faktisk rører seg innen dette spennende feltet av Smartby-mobilitet. Neste runde blir på testområder for autonome fartøy i Horten 23. mai 2019.

MØTEINFORMASJON:

Dato: Torsdag 17. januar 2019
Tid:
 10:00–17:00
Sted:
 Gamle Utenriksterminalen, Nedre Strandgate 89
Pris inkl. lunsj:
 NOK 950 (inkl. mva) 
Påmeldingsfrist:
 11. jan kl.12:00

PÅMELDING OG PROGRAM

‍Arrangeres i samarbeid med:

Studentarbeid, Universitet i Sørøst-Norge

Denne artikkelen ble publisert den 11.01.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!