Nye fredningsområder for hummeren i Stavanger

Søndag 1. oktober markerer starten på hummersesongen i Stavangerregionen, en etterlengtet tid for mange ivrige fiskere. Men det er viktig å være oppdatert på de nyeste regelendringene som trer i kraft denne sesongen.
I år har det blitt innført nytt regelverk for hummerfiske i Stavangerregionen med etablering av tre fredningsområder. Innenfor disse områdene er det nå forbudt å bruke teiner, ruser og garn for å beskytte hummerbestanden.

For fiskere som opererer utenfor disse fredningsområdene, gjelder de vanlige reglene for hummerfiske. Det er viktig å merke seg at faste redskaper som teiner ikke skal plasseres i havneområdene, spesielt i nærheten av kaier eller farleder. Feilplasserte teiner kan raskt bli en hindring for skipstrafikken, spesielt i Risavika Havnebasseng.

Vi oppfordrer alle fiskere til å respektere regelverket og bidra til å bevare en bærekraftig hummerbestand samtidig som man sikrer trygg navigasjon i regionens farvann.

Stavangerregionen Havn ønsker alle fiskere lykke til med sesongen og oppfordrer til forsiktighet og hensyn på sjøen!
For mer opplysningene om regelverket, anbefaler vi deg besøke Fiskeridirektoratets eller Stavanger kommunes nettside om hummerfiske.

Denne artikkelen ble publisert den 29.09.2023

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!