Koningsdam og The World onsdag

Ukens to siste cruiseskip i Vågen er «Koningsdam» og «The World». Det ene er en hyppig gjest, mens det andre kommer en gang år om annet. Begge skipene kommer i nitiden.

«Koningsdam» er det største skipet. Hun er på snaut 100.000 brutto tonn, er 297 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.662. Siden hun var i Stavanger fredag, har hun vært i Amsterdam og hentet nye passasjerer. Så seilte hun først til Flåm og derfra til Stavanger. Kl 1800 går ferden videre til Kristiansand.

Det andre skipet blir liggende til midnatt. «The World» er ikke et vanlig cruiseskip, men mer et seilende leilighetskompleks. De fleste passasjerene eier leilighetene de reiser i selv. Skipet er sjelden fullsatt, men kan ta opptil 976 passasjerer. «The World» er på 43.524 brt, er snaut 200m langt og ble ferdigstilt fra Fosen Mekaniske Verksteder i Rissa for femten år siden. Onsdag kommer hun  fra Amsterdam og skal videre til Svalbard, først via Bergen.

De kommer og to skip senere i uken. På grunn av den store skutefesten i Vågen kommer de ikke til kai, men skal ligge på svai ved Pinå.

The World
Koningsdam i Stavanger sist fredag

Denne artikkelen ble publisert den 24.07.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!