Et stort og et lite cruiseskip torsdag

To vidt forskjellige cruiseskip besøker Stavanger med nær 5.000 passasjerer torsdag. Det ene skipet er stort, høyt og hvitt, mens det andre er lite, lavt og har mørkt skrog. Begge skipene kommer fra Sognefjorden, og har Stavanger som siste besøkshavn på Vestlandscruisene de er på denne uken.

Saga Sapphire
Saga Sapphire

Det minste skipet torsdag er ”Saga Sapphire”. Hun er på 37.301 brt og er 199 m lang, og ble bygget i 1981 i Tyskland. Hun kommer kl. 0800 fra Hellesylt med opptil 700 britiske passasjerer, kl. 1700 seiler hun videre til Dover for å avslutte cruiset.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Alle de andre cruisegjestene på torsdag kommer med 333 m lange ”MSC Fantasia”, som er på 133.500 brt. Skipet ble bygget i Frankrike i 2008, og ble i likhet med mange andre av rederiets cruiseskip døpt av filmskuespillerinnen Sophia Loren. ”MSC Fantasia” seiler hele denne sommeren vekselvis i Østersjøen og Vestlandet, hvor Stavanger er eneste norske by som besøkes i Norge på denne serien av cruise. Kl 1800 seiler hun videre til Kiel, København og deretter Østersjøen.

Fredag ventes ingen cruiseskip til Stavanger, men lørdag kommer det ene av helgens to cruiseskip. Det er ganske sjelden med cruiseskip både lørdag og søndag.

Denne artikkelen ble publisert den 12.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!