Et stort og et lite cruiseskip søndag

To cruiseskip besøker Stavanger søndag. Det ene er stort og nytt, mens det andre er sesongens minste cruiseskip i byen.

Mein Schiff 4
Mein Schiff 4

Det største cruiseskipet søndag er verdens trolig nyeste. ”Mein Schiff 6” ble døpt i juni. På dette første besøket vil hun bli ønsket velkommen til Stavanger av varaordfører Bjørg Tysdal Moe.

I likhet med sine prikklike søsterskip «Mein Schiff 3», ”Mein Schiff 4” og ”Mein Schiff 5” ble også «Mein Schiff 6» bygget for TUI Cruises i Finland. Alle de fire søstrene er utstyrt med den nyeste teknologi som kan brukes for både å redusere utslipp og drivstoffbruk. Rederiet har også to eldre skip som nå fases ut etterhvert som nye skip kommer til.

”Mein Schiff 6” er på nesten 98.785 brutto tonn, er 295 meter lang og kan ta drøyt 2.500 passasjerer. Det er nesten bare tyske passasjerer ombord. Dette ukelange cruiset til Vestlandet og Kristiansand har utgangspunkt i Kiel i Tyskland. Søndag kommer «Mein Schiff 6» til Stavanger kl. 0800 og blir liggende til hun kl. 1900 fortsetter til Kristiansand.

Hebridean Princess

Søndagens minste cruiseskip vil ikke ruve mye ved Skansekaien. «Hebridean Princess» blir liggende der natten over til mandag morgen. Hun er på 2.112 brt, kun 72 meter lang, og inntil 50 passasjerer betjenes av et mannskap på nesten 40.

«Hebridean Princess» ble bygget ved et skotsk verft i 1964. Hun seilte de første årene som innenriksferje i Skottland. I 1989 ble hun bygget om til cruiseskip. «Hebridean Princess» er en sjelden gjest, som var i Stavanger første gang i juli for sytten år siden. Denne sommeren har hun to anløp. Det er et lite skotsk rederi som driver dette lille skipet. Størrelsen på skipet gjør at det ofte besøker fjorder og steder hvor cruiseskip sjelden ses. Hun kom fra Skottland til Sandnes allerede fredag morgen. Både Sandsfjorden og Jøsenfjorden skal stå på seilingsplanen denne sommeren.

Mandag ventes det to store cruiseskip til Stavanger med sju tusen passasjerer.

Denne artikkelen ble publisert den 22.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!