Viking-skip på første vintercruise

Årets første cruiseskip legger til Strandkaien ved åttetiden tirsdag. Da kommer snaut to år gamle «Viking Sky» fra London på vei til Nord Norge på vintercruise og nordlysjakt. Rederiet Viking Ocean Cruises startet sine seilinger i 2015 men har ikke seilt nordlige farvann vinterstid før. Rederiet har bare nye skip i sin flåte, som øker raskt. I neste måned settes det sjette i drift og flere kommer i årene fremover. Alle skipene er prikklike

De er på 47.800 brt, er 227 meter lange og kan ta 930 passasjerer. ”Viking Sky” begynte dette to uker lange vintercruiset i London søndag. Fra Stavanger seiler hun kl 1630 uten stopp til Bodø og deretter Tromsø. Etter en overnatting der besøkes Alta, hvor det også blir en overnatting. Returen til London går via Narvik og Bergen.

«Viking Sky» kommer innom på tilsvarende cruise fem ganger til i løpet av årets tre første måneder.

I år blir det cruiseanløp i Stavanger hver måned. Økningen i cruisetrafikken er spredt over hele året. Nær en halv million dagsturister ventes å besøke Stavanger før neste årsskifte. De vil gi god aktivitet for de som betjener cruisegjester i byen og regionen.

Cruiseanløpet tirsdag blir det eneste i januar. I februar ventes fem anløp. Tre av de står «Viking Sky» for.

Viking Sky

Denne artikkelen ble publisert den 14.01.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!