Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Stavangerregionen er blitt Norges nest største cruisedestinasjon. Flere hundre tusen cruisegjester besøker byen og regionen hvert år. Men pandemien har satt en stopper for det meste av cruisetrafikken i verden.

 Etter mars i 2020 har ikke et eneste cruiseskip besøkt Stavanger. Det er usikkert når det neste kommer. Når smittetrykk letter og vaksinasjon blir mer utbredt, kommer nok også internasjonal turisme i gang igjen. Da lysner det og for cruisetrafikken.

I 2020 ventet Stavanger nær 250 cruiseanløp og rundt en halv million internasjonale cruisegjester og enda flere i 2021. Slik ble det ikke. Etter det sjette cruiseanløpet og i alt 6.077 passasjerer var det stopp fra mars. Lite tyder på at noen cruiseskip kommer før solen snur. Og dersom spådommer om oppstart i tredje kvartal slår til, så blir det med færre anløp og cruisegjester enn det opprinnelig lå an til.

Likevel ser utsiktene svært gode ut for årene fremover. Stavangerregionen har godt grunnlag for hurtig å få mange besøkende fra cruiseskip, når trafikken kommer i gang igjen. Det vil bidra meget godt til lokal omsetning og sikre og skape arbeidsplasser for svært mange som har hatt en svært stille vår og start på sommeren. Byer, fjorder og natur langs Norges vestkyst har stor tiltrekningskraft på turister. Stavangerregionen møter gjestene med en sjelden blanding av intens natur og kulturopplevelser av internasjonalt format. Stavanger sentrum er lite, intimt og oversiktlig, men har allikevel plass til mange gjester. Sentrumskjernen har en fin miks av spesialbutikker, de kjente kjedene, hyggelige kafeer og nødvendige fasiliteter som apotek, minibanker og turistkontor. Alt sammen er lett og nært tilgjengelig idet cruisegjestene setter sine føtter på stavangersk jord, midt i byens hjerte.

Når cruiseskipene igjen begynner å nærme seg horisonten, vil det på denne siden bli lagt ut en detaljert liste over når hvilke skip kommer og går. Foreløpig vet ingen når så vil skje, -men listen kommer!!

Denne artikkelen ble publisert den 22.02.2021

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!