To korte skip på lange cruise

De to cruiseskipene som besøker Stavanger onsdag er ikke av de største eller lengste. Begge er ute på lange cruise med til sammen rundt 1.500 passasjerer.

Felles for cruiseskipene er også at begge er serieproduserte. Det ene som det tredje i en serie på åtte for nær 20 år siden. Den andre er bare tre år gammelt, og får stadig flere søstre og ligger an til å bli den typen cruiseskip det blir flest av i verden. Skipene er ikke helt ulike, utseendemessig.

De skipet som kommer første er det som ble bygget først. «Pacific Princess» var i 1999 det tredje i en serie som ble til åtte søsterskip. Satsingen på alle disse skipene førte til at rederiet etter kort tid måtte legge årene inn. Alle skipene seiler fortsatt, men for forskjellige rederier.

”Pacific Princess” kommer fra Dover kl 0700 og drar videre til Flåm ti timer senere. Skipet er på 30.277 brt, er 181m langt og tar normalt opp til 668 passasjerer. Mange av de som kommer til Stavanger onsdag gikk ombord i Fort Lauderdale i USA for tre uker siden. De har vært innom New York, Canada, rundt Island til Skottland og England. Der gikk noen av og andre kom på skipet før det satte kursen mot Stavanger. Nå står en rekke fjorder og steder på norskekysten på seilingslisten, og en tur til Longyearbyen blir det og tid til før cruiset avsluttes i Dover i begynnelsen av juli.

Nesten like lang tid ombord har og en del av passasjerene på det andre cruiseskipet som besøker Stavanger onsdag. ”Viking Star” la ut fra Stockholm for halvannen uke siden. Etter 29 dager ombord går noen i land i London 7. juli. Cruiset startet med en perlerad av havner rundt Østersjøen. Til Stavanger kommer ”Viking Star” fra København og Ålborg onsdag i tolvtiden. Seks timer senere fortsetter ferden til Eidfjord og videre oppover kysten til Nordkapp. På vei til London besøkes og Shetland og Skottland.

”Viking Star” ble døpt i Bergen i 2015. Hun er på 40.800brt, er 227m lang og har normalt med om lag 900 passasjerer.

Pacific Princess
Viking Star

Denne artikkelen ble publisert den 19.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!