Tre cruiseskip midt i mai

Tre cruiseskip besøker midtre uke i mai. De har med nær 6.000 utenlandske dagsturister. De aller fleste er britiske.

Mandag morgen kommer «Azura». Det 115.000 tonn store skipet er 290 meter langt og kan ta nesten 3.600 passasjerer. Hun kommer fra Southampton, ligger hele dagen og skal videre til Flåm, Olden og Bergen, før hun returnerer til England.

Tirsdag legger «Queen Victoria» til Strandkaien med opptil 2.200 passasjerer. Hun ble bygget i 2007, er på 90.000 brt og er 294 m lang. «Queen Victoria» kommer fra Southampton i nitiden og seiler utpå ettermiddagen videre til Flåm, Olden og Haugesund før cruise slutter i Southampton.

Det er cruiseskipene mandag og tirsdag som sørger for at de fleste cruisegjestene denne uken er britiske. På cruiseskipet lørdag er det nok mest franske.

Lørdag besøker et klassisk, lite cruiseskip Stavanger med rundt 500 passasjerer. «Astoria» er på 16.144 brt og er 160 m lang. Skipet seiler mesteparten av året for et britisk rederi, men brukes og av andre operatører. På dette besøket kommer hun opprinnelig fra Dunkerque i Frankrike. Deretter har hun vært innom Bergen, Geiranger, Vik og Flåm i Sogn. Ankomst lørdag er kl 14. Fem timer senere returnerer «Astoria» til kontinentet.

Ventura
Queen Victoria
Astoria

Denne artikkelen ble publisert den 12.05.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!