Nyhetsarkiv

Lørdag kommer årets siste cruiseskip

Published:

Årets siste cruiseskip i Stavanger kommer lille julaften med 7-800 britiske passasjerer. Det er Fred Olsens «Black Watch» som avslutter året med jul og nyttår i Norge.

God jul fra oss

Published:

Vi takker for godt samarbeid i 2017 og ønsker en riktig god jul og et godt nyttår!

Aurora fra aurora borealis i Alta mandag

Published:

Mandag kommer over 1.500 britiske dagsturister til Stavanger. De er med cruiseskipet ”Aurora”, som er på retur til Southampton direkte uten stopp fra Alta.

Vær hindrer cruiseanløp

Published:

Cruiseanløpet Stavanger ventet tirsdag er avlyst. Vær og vind i Nordsjøbassenget er årsaken til at det store cruiseskipet «Queen Mary 2» endrer sin seilingsplan. Hun skulle denne uken ha seilt fra Hamburg til Stavanger og via Oslo tilbake til Hamburg. Men ruskevær gjør at Stavangeranløpet avlyses.

Tre tusen tyske turister på to dager

Published:

De to cruiseskipene som besøker Stavanger denne uken har med over tre tusen passasjerer. Skipene tilhører samme rederi. I år er første gang rederiet prøver seg med anløp i Stavanger på denne årstiden. Alle skipene AIDA driver er lett gjenkjennelige med sine fargerikt dekorerte, hvite skrog med knallrød kyssemunn i baugen. Rederiet regnes som ett av verdens mest miljøbevisste.

Tysker på ukens eneste cruiseskip

Published:

Lørdag besøker om lag 1200 tyske cruiseturister Stavanger. De kommer fra Olden med «AIDAcara» i ti-tiden. Seks timer senere fortsetter skipet til Oslo. Hun var også på besøk to ganger i september og kommer på årets siste besøk fredag i neste uke. ”AIDAcara” ble bygget i 1996. Hun er på 38.557 brt, er 193 meter lang og tar 1.300 passasjerer.

Tysker på ukens eneste cruiseskip

Published:

Ukens eneste cruiseskip i Stavanger er ”AIDAcara”, som kommer fredag formiddag. Denne høsten kommer det omtrent like mange briter og tyskere med de cruiseanløpene som gjenstår i år. Det kan bli over ti tusen totalt. Før har det vært mest britiske cruisegjester på slutten av sesongene. Men i høst har også det tyske rederiet AIDA Stavanger jevnlig på seilingsplanene. Sju anløp gjenstår og fire er med to AIDA-skip. De tre andre anløpene står skip fra tre britiskbaserte rederier for.

Tyske turister torsdag

Published:

”AIDAcara” har meldt sin ankomst til Stavanger tidlig torsdag morgen. Hun på 38.557 brt, er 193 meter lang, tar 1.300 passasjerer. Som ny het hun bare ”Aida”, da hun i juni 1996 ble overlevert til et rederi som var forløperen til dagens AIDA Cruises. Et par år seilte hun også for Norwegian Cruise Line. I 2001 ble hun omdøpt til ”AIDAcara”, som hun siden har seilt som. Siden da har rederiet fått nye skip nesten hvert år og er nå Tysklands største. Det regnes også som ett av verdens mest miljøbevisste.

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!